Vandaag genieten wij inmiddels 75 jaar van onze vrijheid. Bevrijd van de Duitse bezetting in de jaren ‘40-‘45.

In september 1944 begonnen geallieerde parachutisten in de regio Eindhoven, Grave, Nijmegen en Arnhem aan hun opmars tegen het Duitse leger. Tevens startte vanuit België een grondmacht van 50.000 militairen richting Arnhem. De bevrijding van onze regio, via de Hells Highway, was begonnen.
Een van de belangrijkste legeronderdelen waren die eenheden die de communicatie tot stand brachten en onderhielden, de verbindingstroepen.
Om dit vijfenzeventig jarig jubileum te vieren en de bevrijders te herdenken worden in de regio Nijmegen tal van festiviteiten georganiseerd.
De leden van de afdeling Nijmegen van de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) brengen een radiostation in de lucht met de speciale roepletters PA75OMG ( Papa Alpha vijfenzeventig Operatie Market Garden).
Tevens wordt er een speciale QSL kaart ontwikkeld om wereldwijd aan onze contacten te verzenden.
Een QSL-kaart is een kaart waarop een succesvolle verbinding op papier wordt bevestigd en wordt wereldwijd via een interne postdienst van radiozendamateurs verstuurd.
Het is onze bedoeling om zoveel mogelijk radioamateurs uit de hele wereld van 13 tot en met 22 september 2019 de mogelijkheid te bieden om contact te leggen met het Nijmeegse station..
Voor meer informatie hebben, kijk dan op de website ( http://www.pa75omg.nl  en/of spreek een van de initiatiefnemers aan. Deze staan vermeld op de site. U bent ook van harte uitgenodigd om ons tijdens de activiteitenweek een bezoek te brengen. Het adres is Klein-Amerika 3, 6562KC te Groesbeek.

Meer nieuws volgt.

Het Bestuur.

Laatste info:   de PA75OMG website.

landelijke flyer.

Landelijke OMG organisatie:

https://omg2019.nl/