14 tot en met 16 februari 2020.

Actief te Gennep.

Hallo allemaal,

Alweer 2 weken geleden hebben we, volgens de algemeen gehoorde opinie van de teamleden, een zeer geslaagd evenement gehad. Nogmaals iedereen bedankt voor de bijdrage.

De bezoekersaantallen lagen een stuk hoger dan 5 jaar geleden. Naast de gewone bezoekers ook nog circa 250 schoolkinderen over de vloer. Het evenement had daarmee nog meer het karakter van demonstratie dan het maken van verbindingen. De meeste bezoekers hebben zich ook zeer positief uitgelaten. Amateur-radio is weer op de kaart gezet en wie weet zitten er onder de schoolkinderen ook nog toekomstige zendamateurs.

Op zondagavond 16 februari is de evenementlocatie weer terug getransformeerd tot raadszaal, klaar voor de raadsvergadering op maandag. Op maandagochtend is de mast van de schutterij ook weer afgebroken. Gelukkig was de wind daarvoor alweer in voldoende mate afgenomen.

Tenslotte hebben de teamleden – zoals gebruikelijk met een beetje zoekwerk – hun eigen spulletjes weer terug.

Vanuit VERON Nijmegen (regio A35) hebben we nog een financiële bijdrage ontvangen. Ook dank daarvoor.

Momenteel worden de roepletters PD75OV door Ger (PD5GB) gedurende langere periode geactiveerd en de roepletters PA75OV om toerbeurt van circa 2 weken. Momenteel gebruikt Peter (PG3N) deze roepletters. Volgens de nieuwe voorwaarden mogen de roepletters niet parallel gebruikt worden; alleen volgtijdelijk met een spatie van één dag. De locatie maakt niet uit. Ook amaterus buiten “de regio” mogen de roepletters activeren. Indien er interesse is om ze voor een bepaalde periode te gebruiken, dan horen we dat graag.

De website is bijgewerkt:

grafisch materiaal: een deel van de foto’s en video’s zijn geplaatst, ook al zijn er nog zo’n 50 foto’s te plaatsen, http://www.pa75ov.nl/#works
station statistieken: de logboeken en grafieken zijn bijgewerkt tot 20 februari, http://www.pa75ov.nl/#qsl

Tot zover deze update.

Gert-Jan van den Berg

HAM Radio: PA2P

Mook, The Netherlands (JO21wr)

“HAM Radio: there is a fine line between hobby and mental illness”

Zie voor meer info:

http://www.pa75ov.nl

Een press release:

Publicatie PA75OV 1

Info 75 Bevrijding