438.025 MHz – PI1NLB

Gennep, 21 oktober 2014

Er komt een nieuwe DMR-repeater in Gennep met de call PI1NLB. Deze zal opgesteld worden naast de bestaande UHF repeater PI2NLB en aansluiten op het Hytera-netwerk. De repeater wordt beheerd door Hans, PA3ETC.

PI1NLB wordt de 18e DMR-repeater in Nederland. PI1NLB zal voor een goede dekking in Noord-Limburg, Oost Noord-Brabant en de stadsregio Nijmegen moeten zorgen. Een gebied waar de huidige repeaters van Apeldoorn en Utrecht onvoldoende dekking bieden door het heuvelachtige gebied.

De ATOF voor PI1NLB is inmiddels binnen en uitgegeven voor 438.0250 MHz met een shift van -7.6 MHz. Omdat deze frequentie nog niet in gebruik is voor DMR zal de standaard ColorCode 1 gebruikt worden. Het DMR-ID is momenteel nog in aanvraag.(20440x (HYT).

Het is de bedoeling dat de repeater begin november eerst in een proefopstelling geplaatst zal worden. Als alles uitvoerig getest is gaat deze naar de vaste locatie.

Als bijlage de dekkingsplot voor de huidige UHF-repeater PI2NLB en de nieuwe DMR-repeater PI1NLB. (groen is mobiel met 0dB antenne op 2m hoogte,  geel is vast station met antennehoogte 10m) Om compatibiliteit binnen het groeiende netwerk te houden, is gekozen voor de Hytera RD-985 , de meest geplaatste repeater in Nederland. Voor de nieuwe DMR repeater zijn de kosten voor de vergunning van AT en de nieuwe hardware beraamd op € 2.100,= tot € 2.400,=. Om de begroting geheel of gedeeltelijk sluitend te krijgen ben ik op zoek naar sponsors die welwillend een bijdrage voor dit project willen doen. Uit onverwachte hoek is al direct na het bekend maken van de DMR-uitbreiding op Ham-Nieuws een donatie gedaan door Paul – ON2PCO. Wil je ook bijdragen aan het operationeel maken van deze repeater? Doe je gift dan (klein of groter, alles is welkom! En vele kleintjes…….) op navolgende rekening:

bic: INGBNL2A iban: NL79 INGB 0004 6736 10 t.n.v. C.J.M. Nogarede, Gennep met als omschrijving: Bijdrage DMR-repeater PI1NLB.

Alvast hartelijk dank voor een bijdrage!
De roepnamen van de gevers zullen later op de nieuwe website van PIxNLB worden geplaatst.

73′ Hans PA3ETC