Gouden Speld – PA0TGA

Op de VERON bijeenkomst van de afdeling A-35 Nijmegen o vrijdag 17 november is door de algemeen voorzitter van de VERON Remy Denker PA3AGF aan Tonnie PA0TGA gouden speld uit gereikt.

Tonnie is een  betrokken en bevlogen vrijwilligers waar de vereniging niet buiten kan. Wie kent in de UHF en hoger gemeenschap PA0TGA nu niet? Hij is altijd op bescheiden manier aanwezig op allerlei evenementen en heeft al heel wat mensen aan spullen geholpen. Zo ook binnen onze afdeling waar hij voor menig mede amateur wat meebrengt en deelt, zo lijkt het, uit een bijna onuitputtelijke voorraad van onderdelen en hardware.

Maar wat toch echt een topprestatie van uitzonderlijke orde is is toch het geheel belangeloos in de lucht houden van bakens. Waarvan het 10Ghz baken een mooi voorbeeld is. Verder is hij als actief lid betrokken bij de contest groep van PE1MMP. Waar zijn technische en mechanische know how goed van pas komt.

Ook als betrokken lid van onze afdeling zien we Tonny altijd op de activeiten.
Hij slaat zelden een vereniging avond over. En hij heeft een van de voornaamste taken, het goed gevuld houden van onze koelkast.

Toen Remy Denker binnen kwam was zijn bescheiden vraag dan ook:  Wie heeft het afd. bestuur voorgedragen voor de speld? Hij gaf daarbij een voorzetje voor de aanwezige mensen maar vergat zichzelf daarbij! Groot was dan ook de verassing toen na een korte toespraak van Remy over het nut en noodzaak van betrokken vrijwilligers zijn naam viel als diegene die de gouden speld in ontvangt mocht nemen.

Zichtbaar verbaasd en een beetje ontdaan nam hij de speld in ontvangt, waarna we nog een gezellige clubavond hebben nagepraat over zijn wel verdiende onderscheiding.

 

Tonnie Proficiat,

Namens de afdeling A-35 Nijmegen,

Frans PE0F.

 

De Gouden speld dragers van de afdeling 35: