Vooraankondiging velddag 2022

De corona tijd is gelukkig voorlopig weer voorbij. Dat wil zeggen dat we weer volop gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die er zijn om een velddag te organiseren. Voor de afdeling A35 zullen deze velddagen gehouden worden op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2022. De locatie is het weiland aan de Strengenstraat 3 in Bergharen. Voor degene die in 2020 aanwezig is geweest weet dat elke deelnemer een vak van 10 bij 10 meter kan reserveren waar het velddagstation opgebouwd kan worden.

Tijdens de velddag is iedereen volledig selfsupporting. Dat wil zeggen dat er geen centrale stroomvoorziening, masten en/of onderkomens/shelters aanwezig zullen zijn. Die breng je dus zelf mee. Natuurlijk kunnen er onderlinge afspraken gemaakt worden ten aanzien van de logistieke infrastructuur.

Gekoelde frisdrank en drank is op het terrein te koop tegen de normale clubprijzen. Er zijn echter geen toiletvoorzieningen; dus landelijk wateren is toegestaan. Bij hoge nood kan er eventueel gebruik worden gemaakt van een toilet. Auto’s kunnen geplaatst op een centrale parkeerplaats of binnen de vakken van 10 x 10 meter. We zorgen ervoor dat alle vakken goed bereikbaar zijn. Let op: het velddagterrein biedt geen mogelijkheden tot overnachting. Wel kunnen opgebouwde masten met antennes en shelter/onderkomens tijdens de nacht blijven staan.

Reservering van de vak{ken) kan vanaf 18 juni. De link waarmee je zelf een vak kunt reserveren en de wijze waarop dat dient te gebeuren, wordt op de website van de VERON A35 geplaatst. DIT IS DE LINK! Je kunt ook een mail sturen naar pa0avk@veron.nl om een vak te reserveren, dan wordt dat voor je ingepland. Om een indruk te krijgen van de velddag van 2020, hierbij enkele foto’s.

Met vriendelijke amateurgroet, de velddagcommissie A35

2019-snertjacht

Hierbij een foto impressie van de op 17 februari 2019 gehouden snertjacht.

Fotograaf  Ardo PA0AVK. (c).

Zelfbouw in A35 .

Voor de afdeling Nijmegen heeft Volker PA0VVH enkele bouwprojecten ontwikkeld. Deze zijn simpel tot goed te bouwen.
Tijdens de afdelingsavonden worden de bouwers begeleid en kunnen vragen stellen.
Ook worden, indien nodig, de bouwsels afgeregeld.

Heeft u bouwprojecten, en wil deze met de afdelingen delen. Mail de webbeheerder.
En hij samen met u uw eigen pagina.

 

Klik voor de PA0VVH Bouwprojecten pagina :

https://a35.veron.nl/bouwprojekt-pa0vvh/

 

Wim PE1MMP heeft voor zijn contest station een elevatie hoek meter ontwikkeld.:

Klik voor zijn pagina.:  https://a35.veron.nl/bouwontwerp-pe1mmp/

 

Rob PA0RBI heeft in zijn archief diverse zelfbouw artikelen. Deze wil hij met u delen.

Klik voor zijn knutselhoekje:
https://a35.veron.nl/knutselhoekje-van-rob-pa0rbi/

 

 

Lees meer

Een foto impressie van PE1MMP contest groep.

De groep is vooral actief tijdens de contesten op zeer hoge frequenties. De hoogste frequentie band is 24 GHz, waar over redelijke afstanden verbindingen gemaakt worden in de SSB mode.

Lees meer

Velddag 7-9 juli 2017

Een geslaagde A-35 velddag van de afd. Nijmegen.

De eigenlijke activiteiten met open dag i.s.m. IVN afdeling tijdens de festiviteiten van 400 jaar Stadhuis Gennep, met o.a. demonstratie radiostations en Special Event Station PG4ØØTH, demo weersatelliet-ontvangst Hendrik, (radiopeiljacht voor en door publiek?? op het fantastische natuurterrein van IVN), was op zaterdag 8 juli 2017  Met de gezellige traditionele A-35 BBQ op het einde van de middag/avond.

Alle vrijwilligers en bestuur :  bedankt.

Eigenbouw PVC mast.

Voor de JOTA dagen heeft de Scouting groep Don Boscoop onder leiding van PA0AVK een PVC mast ontworpen en gebouwd.
Een foto impressie op:

//www.flickr.com/photos/105701885@N05/albums/72157698047549595

 

 

 

Snertjacht 2018.

Een foto impressie van de traditionele Nijmeegse Snertjacht.

Lees meer

438.025 MHz – PI1NLB

Gennep, 21 oktober 2014

Er komt een nieuwe DMR-repeater in Gennep met de call PI1NLB. Deze zal opgesteld worden naast de bestaande UHF repeater PI2NLB en aansluiten op het Hytera-netwerk. De repeater wordt beheerd door Hans, PA3ETC.

PI1NLB wordt de 18e DMR-repeater in Nederland. PI1NLB zal voor een goede dekking in Noord-Limburg, Oost Noord-Brabant en de stadsregio Nijmegen moeten zorgen. Een gebied waar de huidige repeaters van Apeldoorn en Utrecht onvoldoende dekking bieden door het heuvelachtige gebied.

De ATOF voor PI1NLB is inmiddels binnen en uitgegeven voor 438.0250 MHz met een shift van -7.6 MHz. Omdat deze frequentie nog niet in gebruik is voor DMR zal de standaard ColorCode 1 gebruikt worden. Het DMR-ID is momenteel nog in aanvraag.(20440x (HYT).

Lees meer

438.050 MHz – PI1NYM

Dinsdag 4 april 2017 is een nieuwe DMR-repeater in Nijmegen met de call PI1NYM operationeel. Stichting Scoop Hobbyfonds is de eigenaar en beheerder van de nieuwe repeater.

De repeater is inmiddels ook gekoppeld aan het BrandMeister netwerk. De antenne van de repeater staat 88 meter hoog en 107 meter boven NAP op het Erasmus gebouw van de Radboud Universiteit. De repeater zendt uit op 438.0500 MHz met een shift van -7.6 MHz.

Lees meer