PI4NYM HF-contestploeg leeft weer!

Een klein clubje mensen is met voorbereidingen gestart om aan contesten deel te nemen met de call PI4NYM.
Martien PA3BGO, Gery PE2GER, Frans PE0F, Hendrik Jalving en ondergetekende zijn begonnen bij het begin: antennes en antennemast. Daar was al eerder aan gewerkt. Een oude materiaallift uit de bouw was al min of meer omgebouwd. Er waren delen van een vakwerkmast, een topmast, rotor en steunlager. Hiermee kan een mast worden opgezet van meer dan 16 meter. Zondag 23 april is alles tevoorschijn gehaald en bij elkaar gebracht. De volgende stappen waren schoonmaken, ontroesten en verven. Het einddoel is meedraaien met een contest.

De contestlocatie is vooralsnog bij Frans (PE0F). We hebben ook gekeken waar en hoe we deze mast straks op zijn terrein kunnen opzetten. En waar we alles na gebruik weer weg kunnen zetten. Het moet Frans straks niet tot hinder zijn. ?

We kunnen nog wat menskracht gebruiken voor als iemand uitvalt of een keer niet kan. Dat is super leuk: excitment garanteed! Als je wilt aansluiten (graag!), opgeven bij pa0mjm@veron.nl.

Martin, PA0MJM

Maas en Waalronde

Actieve radiozendamateurs zijn actief o.a. met de Maas & Waal Ronde

Op de tweede en vierde dinsdagavond van de maand is er de ‘Maas Waal Ronde’. Bijna iedere maand is er een interessant onderwerp dat wordt behandeld.

Uitgezonden wordt op PI3NMG : 145.750 mhz. De ronde kan live met beeld en geluid worden gevolgd.
Klik op Maas & Waalronde en in een nieuw tabblad vindt u alle informatie, documentatie aangaande de behandelde onderwerpen en interessante links.

Frans PEØF, tijdens de Maas en Waal Ronde